Inför: Lerdala - Moholm

2010-07-03 @ 00:35:47 Kommentarer (0)
Vårsäsongens sista match står för dörren när vi imorgon möter ett formtoppat Moholm.

Sista matchen för våren skulle ha blivit en bekväm match där vi som serieledare skulle spöat en sorgligt dålig tabelljumbo. Istället har den gångna veckan gått åt fanders och vi står inför en riktigt obehaglig match. Det blev aldrig någon rapport efter Julamatchen och det var väl kanske bäst. Känns som om både det ena och andra kunde slinkit ur en efter den skiten. Jula visade att de övergett det som tidigare varit en ganska rolig fotboll för att istället ägna sig åt den dödgrävarfotboll som allt fler använder sig utav. Långa bollar, fult spel och lite marginaler fixade tre poäng medans vi fick åka hem med skador, röda kort och ett riktigt taskigt humör. Moholm å andra sidan stod för en helt sensationell insats då man som tabelljumbo går och vinner med 9-0 mot Lidan. När fan kan det ha hänt senast? Aldrig.

Moholmmatcherna brukar vara trevliga tillställningar, där de alltid lyckas plocka fram lite extra krafter just mot oss. Förra året plockade vi bara en poäng emot dem och överkörningen på hemmaplan minns vi fortfarande. När Moholm inte funkar är de inget vidare men de få gånger som Läder & CO dansar igång det är de riktigt vassa. Laget vi möter imorgon ser ut att vara ett starkt lag om man jämför med hur det har sett ut tidigare under säsongen. Flera av nycklarna har sommarlov från studier och kommer förstärka laget rejält. Profiler i Moholm finns en hel del. Läder känner vi alla, och duellerna med 3G har kommit att bli en division 6-klassiker. Vi har även Pierre, snyggingen från Töreboda som vi känner väl från västerhöjdstiden. Någonstans på planen kommer vi säkert även att hitta Albin Anderssonarna. De är egentligen inga att vara rädda för men det är kul att de heter likadant. Vi har även någon Karlström och någon Dan som båda nätade senast. Det är alltså inte ett helt ofarligt lag vi kommer möta. Vi ska dock vara numret större. Moholm är Lerdala light. De är unga, de är sköna, de är snygga och de spelar bra. Grejen är bara att vi gör allt detta lite bättre.

Hur står det till med oss då? Jag har egentligen ganska dålig koll men försöker mig på en ytterst osäker gissning:

Wennlert
Babos Hampus Kalle Lopez(?????)
Olööf Herman Dlööf Willson Haage
Karlén

I Rasmus och Oskars frånvaro har vi i veckan jagat målvakt som aldrig förr. Det såg ett tag ganska illa ut då vi till slut hittade Wennlert. Leif har tidigare stått en match för Lerdala och imponerade då stort. Det löste sig alltså på bästa sätt och vi kan räkna med att backlinjen kommer få det hett om öronen. I backlinjen får vi ta lite vad vi har, att jag är startaktuell är ett tydligt tecken på det. Mittfältet ser starkt ut som vanligt. Stort minus är naturligtvis att Denny är borta men det finns ingen bättre ersättare än Herminator. Karlén är ännu osäker på spel, men vi hoppas in i det sista. Visar det sig att det inte går lär Jens ta platsen på topp. Vi har även andra som mycket väl kan ta startplatser. Sjöman och Viktor "Gyan" Forsberg känns högaktuella.

Kommer bli en riktigt rolig match imorn. Det är dags att visa att senaste matchen var en tillfällighet. Som ni kanske märkt är flera av Moholmarna riktiga partyprissar och syns ofta på Husaren i tajta läderjackor och välslickade frisyrer. Vi vill inte stöta på dem imorn utan tre poäng i bagaget, det hoppas jag ni förstår. Alla har ansvar nu, ta med er allt ut till Lerdala imorn. Vi ska fixa den fotbollsfest vi är bäst på!


DANSA GRABBAR, DANSA!



/Lopez